Bästa kreditkortet utan valutapåslag

Handlar du mycket från utlandet eller reser mycket, då bör du ha ett kreditkort utan valutapåslag. Det kan spara dig mycket pengar, handlar du för 20 000 kr i utländska valutor per år så sparar du 400 kr mot ett kreditkort med 2 % valutapåslag. Nedan hittar du kort utan valutapåslag och kan läsa mer om valutapåslag nedanför.

Bästa kreditkort utan valutapåslag just nu

1. Collector Easyliving

195 kr/år

Kreditkort Collector Easyliving

  • Upptill 100 000 kr i kredit
  • Upptill 56 räntefria dagar
  • Kreditränta 17,65 %

Detta är det bästa kortet för dig som handlar mycket i utländska valutor, antingen för att du beställer från utlandet eller reser mycket. Detta då det är det enda kortet här på sidan som har 0 % valutapåslag. Kortet kommer även med många försäkringar som är riktigt bra.

Något direkt bonussystem har inte Easyliving-kortet. Men det kan kopplas till SAS Eurobonus vilket innebär att du kan tjäna Eurobonuspoäng i över 2000 anslutna butiker. Du kan även ansluta kortet till Meniga Rewards som ger rabatter och cashback i olika butiker.

Att ta ut pengar i bankomat är dock dyrt, det kostar 3 % eller minst 45 kr så det bör du undvika. Med kortet så får du även upp till 56 räntefria dagar och så länge du betalar hela beloppet på fakturan i tid så tillkommer inga kostnader. Behöver du extra kort så finns det att beställa.

För att skaffa kortet måste du ha fyllt 20 år och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr per år.

Bästa kort utan valutapåslag

En del har med sig ett kreditkort som extra trygghet ifall något händer under resan, men om du vet med dig att du kommer att använda kortet utomlands är det bra att välja ett utan valutapåslag. Det innebär att du inte läggs ett valutaväxlingspåslag på varken köp eller uttag i utlandet. Men hur hittar du då bästa kort utan valutapåslag? Är marknaden stor för just sådana, d.v.s. finns det många olika kort att välja mellan? Vi ska ge dig all information du behöver och även vilka fördelar det finns med just kort som inte har valutapåslag.

Fördelar med kreditkort utan valutapåslag

Här går vi igenom fördelar med kreditkort med 0 % valutapåslag.

Lägre kostnader

Den allra största fördelen med ett kreditkort utan valutapåslag är förstås att du slipper betala extra när du använder kortet i utlandet. Det räcker med de räntor och avgifter som redan finns på ett kreditkort och valutapåslaget är därför något många är glada om de slipper.

Faktum är att ett kreditkort som inte har valutapåslag kan spara alltifrån några hundralappar ända upp till flera tusen under såväl en enskild resa som under ett helt år. Hur mycket du sparar beror på hur många gånger du reser per år och hur många inköp eller uttag du gör under resans gång. Dessutom slipper du besöka ett växlingskontor innan du reser för att växla pengar när du istället använder dig av ett kreditkort. Oftast är växlingskontorens kurser sämre för att de också ska tjäna pengar på dina växlingar vilket gör att deras valutapåslag blir ännu högre än med ett kort med valutapåslag.

Kort är säkrare än kontanter

Ett kreditkort är ett säkrare betalningsmedel att ta med på resan än en massa kontanter. Även om du i många länder inte kan betala med kort i samma utsträckning som i Sverige brukar det alltid finnas tillgång till uttagsautomater. På så sätt kan du ta ut lite pengar åt gången och därigenom också minska risken om du av någon anledning blir av med plånboken, t.ex. vid olycka eller stöld. Dessutom är det bra att betala sin resa med kreditkort eftersom det då oftast ingår någon typ av reseförsäkring - någonting du alltid bör ha vid resor.

En annan viktig fördel med att använda ett kreditkort utan valutapåslag istället för kontanter är det inte minskar risken vid en eventuell stöll utan även risken för att stölden över huvud taget inträffar. Syns det att du har mycket pengar i plånboken när du betalar något eller om du förvarar mycket pengar på t.ex. hotellet blir du mer attraktiv som måltavla.

Är marknadens bästa kort utan valutapåslag ett resekreditkort?

Är marknadens bästa kort utan valutapåslag ett resekreditkort?

Nej, det är inte alltid så att resekreditkort från t.ex. ett flygbolag är de bästa när det kommer till valutapåslag. Faktum är att många av resekorten har just valutapåslag. Sedan finns det förstås andra fördelar med resekreditkorten som exempelvis rabatter, bonusar och reseförsäkring. De bästa kortet för resor är helt enkelt det som har dessa fördelar men även är utan valutapåslag, eller åtminstone låga påslag kombinerat med de nämnda fördelarna. Du får därför väga fördelar mot nackdelar och sedan välja det kort som passar just dig bäst sett till helheten.

Bör du prioritera ett kreditkort utan valutapåslag?

Ett kreditkort utan valutapåslag kan vara bra av flera anledningar men om du bör prioritera det högt eller inte beror på flera faktorer. Du måste först och främst tänka igenom när du kommer att använda kreditkortet och givetvis även var. Nedan går vi igenom några faktorer som kan vara avgörande för ditt val.

Ska det bara användas till att boka resor eller även under resor?

Tänk igenom vilka av dina kostnader du vill betala med kreditkortet. Om du bara tänker använda det i Sverige eller för att betala utlandsresor som du bokar hemifrån Sverige och inte för användning under resans gång spelar valutapåslag mindre roll. Det beror på att du då oftast betalar resan i svenska kronor, även om man ibland hos en del utländska flygbolag bland kan stöta på att man får betala i Euro när man använder prisjämförelseverktyg som till exempel Skyscanner.

Ska du dock använda kortet enbart för och på resor bör du däremot välja ett kort helt utan uttagsavgifter, valutapåslag och helst också utan årsavgift. Det eftersom att du nästan bara kommer använda kortet utomlands och dessutom under en väldigt begränsad tidsperiod.

Lång eller kort utlandsvistelse?

Om du ska åka på en resa där du ska vistas i utlandet under en längre tid, kanske för arbete eller studier, är det ett måste att välja ett kreditkort utan valutapåslag. Även om påslaget så bara ligger på 1 till 2 % blir det mycket pengar om du använder kortet regelbundet under en längre tid. Ju längre du är borta desto viktigare blir det. Prioritera därför alltid ett kreditkort som du kan använda gratis i utlandet vid dessa tillfällen.

Kommer du däremot att använda kreditkortet till vardags och inte bara utomlands är det dock bra att även se till andra förmåner såsom t.ex. bonusprogram. De förmånerna kan vara mer fördelaktiga och mer viktiga än de eventuella avgifter som tillkommer på en utlandsresa. Även om ett kreditkort har ett valutapåslag blir det inte så mycket pengar under en semesterresa på en eller två veckor per år. Som exempel: Om valutapåslaget ligger på 1,50 % och du gör inköp för 10 000 kronor under resan blir avgiften bara 150 kronor. Det är givetvis en onödiga utgift men bör vägas mot de fördelar du kan få med en annan typ av kreditkort.

Hur hittar jag marknadens bästa kort utan valutapåslag?

För att hitta det kort utan valutapåslag som är bäst för dig om när du väl bestämt dig för just ett sånt här kort måste du gå vidare till att tänka över vad mer du vill ha ut av ditt kreditkort.

Kreditvillkor – ränta och antal räntefria dagar

Vad är räntan på kortet och hur många räntefria dagar från köp eller uttag har det? Att välja ett kort med jättehög ränta bara för att det inte har valutapåslag kommer inte vara fördelaktigare för dig eftersom räntekostnaderna kommer vara höga. Tänk dessutom på att en del kort med räntefria dagar bara är räntefria för faktiska köp och inte för kontantuttag. Dubbelkola vad som gäller för just det kort du kikar på!

Reseförsäkring

Du bör också kolla om kreditkortet du är intresserad av har en bra reseförsäkring som ingår när du köper resa med det. Anledningen till att du inte vill ha ett valutapåslag är ju för att du tänker använda kortet vid resor och då är det även viktigt med en reseförsäkring. Hur den här försäkringen ser ut och vad som innefattas kan variera stort beroende på vilket kreditkort du väljer.

Bonusprogram

Sist men inte minst bör du kolla upp vilka rabatter, bonusprogram och bonuspoäng som erbjuds med kreditkortet. Om du får rabatt på resor eller bonus när du köper resor eller handlar utomlands med kortet är det en stor fördel. Även om det är bra att välja ett kort som inte har något valutapåslag är det inte den enda aspekten du bör ta i beaktande. Vilket som är marknadens bästa kort utan valutapåslag är en mycket individuell fråga och du måste därför själv tänka över vad som är viktigt just för dig utöver frågan om valutapåslag.

Frågor och svar om kort utan valutapåslag

Vilket är det bästa kortet utan valutapåslag 2024?

Vi har tagit fram en topplista i april med de bästa kreditkorten utan valutapåslag. Då olika personer har olika behov så rekommenderar vi att du går igenom topplistan med de bästa kreditkorten utan valutapåslag.

Hur hittar man det bästa kortet utan valutapåslag?

Om du är ute specifikt efter det bästa kreditkortet utan valutapåslag så är vår topplista en bra start. Kan du tänka att gå bredare så kan det även vara värt att se vår sida med de bästa kreditkorten där du även hittar annat än kreditkort utan valutaväxlingsavgift.

Duger ett gratis kreditkort utan valutapåslag, kan det vara bäst?

Vi känner inte till några kreditkort utan valutapåslag tyvärr. Men det vi har med på vår sida kostar 195 kr/år vilket du sparar in snabbt om du handlar mycket i utländska valutor. Har du ett vanligt kort med 2 % valutapåslag så innebär det att du betalar 200 kr i valutaväxlingsavgift på ett köp på 10 000 kr.

Hur hög kredit kan man få på de bästa kortet utan valutapåslag?

Av de kreditkort utan valutapåslag vi har med i listan så är den högsta krediten på 100 000 kr.

Kan jag få hjälp med att hitta det bästa kortet utan valutapåslag?

Ja, fast du får göra jobbet själv genom att läsa igenom den här sidan och vår artikel. Därefter har du förhoppningsvis lite ideer om vad som är bästa valet för dig.