Bästa kreditkortet utan årsavgift

För att maximera fördelarna och ev. bonus så är det ofta värt att välja ett kreditkort utan årsavgift. Nedan hittar du vår topplista med de bästa kreditkorten utan årsavgift och under listan kan du läsa mer hur du skall tänka vid ditt val.

Bästa kreditkort utan årsavgift just nu

1. Remember flex

0 kr/år

Kreditkort Remember flex

  • Upptill 120 000 kr i kredit
  • Upptill 56 räntefria dagar
  • Kreditränta 9,74-28,24 %

För alla som handlar på nätet så är detta enligt oss ett kreditkort man definitivt bör ha. Anledningen är att handlar man via Re:member Reward som är en rabattsida med sitt Re:member Flex så får man upp till 25 % rabatt i över 300 nätbutiker.

Så fördelen med Re:member är alltså rabattsystemet som man får ta del av när man beställer via Re:members reward-sida och betalar med sitt kort. Värt att notera är att när man väl beställer hos en nätbutik med rabatt så betalar man hela beloppet och rabatten kommer därefter in efter några dagar och först då dras den av på din Re:member-faktura.

Skulle du ta ut i bankomat så är detta ganska dyrt, du får betala 3 % (minst 35 kr). Hos Re:member så har du annars upp till 56 räntefria dagar på dina köp och betalar du fakturan i tid och hela beloppet så tillkommer inga avgifter. Behöver du extra kort kopplade till kreditkortet så erbjuder Re:member detta.

För att skaffa Re:member så behöver du vara minst 20 år och ha en årlig inkomst på minst 100 000 kr per år.

2. Bank Norwegian

0 kr/år

Kreditkort Bank Norwegian

  • Upptill 100 000 kr i kredit
  • Upptill 45 räntefria dagar
  • Kreditränta 19.99 %

Detta är ett intressant kort då det låter dig att samla cashback eller cashpoints hos flygbolaget Norwegian, när du betalar med kortet så får du 0,5 % i bonus. En stor fördel med Bank Norwegian är även att det är VISA-kort utan årsavgift vilket gör det till ett bra backup-kort ifall man endast har Mastercard idag.

Väljer du att samla cashback så kan du när som helst lösa in bonusen mot avdrag på din kommande kreditkortsfaktura. Men även att använda cashpoints hos Norwegian är enkelt, oavsett hur många du råkar ha så kan du alltid använda dessa för att delbetala flygbiljetter och tillägg som val av säte eller förbeställa mat. Detta är bra mycket bättre än de flesta andra flygbolag där du behöver uppnå en viss nivå för att kunna utnyttja dina poäng, hos Norwegian så har du inte det problemet.

En riktigt stor fördel med Bank Norwegian är att du har kostnadsfria bankomatuttag i hela världen och så länge du betalar hela fakturan i tid så tillkommer inga extra avgifter för varken köp eller bankomatuttag. Behöver du extra kort så är det ej möjligt att få hos Bank Norwegian.

För att skaffa kortet så behöver du ha fyllt 23 år och ha en fast anställning.

3. Shell Mastercard

0 kr/år

Kreditkort Shell Mastercard

  • Upptill 100 000 kr i kredit
  • Upptill 30 räntefria dagar
  • Kreditränta 18,40 %

Ett helt okej bensinkort för dig som gärna tankar på Shell. Genom att handla med Shell Mastercard så tjänar du 0,5 % bonus på varuköp du gör och får även rabatt på drivmedel hos Shell.

Cashbacken du tjänar in med kortet får du ut i form av avdrag på din faktura och detta görs fyra gånger per år.

Det är möjligt att ta ut pengar i bankomat med kortet men då kostar det 3% eller minst 35 kr. På köp du kör med kortet så får du upp till 30 räntefria dagar och så länge du betalar hela beloppet och fakturan i tid så tillkommer inga extra avgifter. Behöver du extra kort så finns det.

För att skaffa kortet så bör du tanka på Shell regelbundet och måste ha fyllt 18 år och ha en fast anställning.

Bästa kort utan årsavgift

Idag betalar vi sällan kontant i Sverige, istället använder vi oftast kort när vi betalar i butiker. De allra flesta av oss har ett betalkort knutet till vårt lönekonto. Det är smidigt och du fick säkert kortet när du öppnade ditt lönekonto för många år sedan och kanske har du aldrig känt att du haft någon anledning att byta. Så länge du gör ett informerat val är det för de allra flesta är dock faktiskt betydligt bättre att använda ett kreditkort istället för ett debitkort. Det beror på att kreditkort kommer med en hel del förmåner som vanliga debitkort saknar. En sådan fördel är att du kan välja ett kreditkort utan årsavgift.

Hur vet du då om du idag betalar en årsavgift? Som regel, om du inte är student eller pensionär, så betalar du en årsavgift. Den här årsavgiften är ibland ganska hög och kan i sig vara skäl nog att byta kort. Det finnas såklart ännu fler anledningar och några av dem går vi igenom översiktligt i slutet på artikeln. Huvudfokus är dock vad du bör tänka på för att hitta bästa kort utan årsavgift så vill du fördjupa dig om samtliga fördelar med kreditkort hänvisar vi till våra ämnesspecifika artiklar.

Bäst kort utan årsavgift – vad ska man tänka på?

Här går vi igenom vilka delar man skall titta på när man väljer ett kreditkort utan årsavgift.

Årsavgiften

Det låter kanske uppenbart att man ska börja med att kika på årsavgiften när man vill ha ett kort utan årsavgift men här är det faktiskt många som tar fel och blir besvikna. Det beror på att många kreditkort bjuder på årsavgiften första året som ett sätt att locka in kunder men sedan tar man en årsavgift från år två och framåt. Därför bör du alltid dubbelkolla att kortet är permanent utan årsavgift och inte bara det första året.

Räntefria dagar

I och med att du väljer ett kort utan årsavgift för att spara pengar och undvika avgifter vill du ju så långt du kan undvika även andra avgifter. Därför bör du alltid när du letar efter ett kort utan årsavgift även se till att välja ett kort med ett visst antal räntefria dagar. 30 räntefria dagar bör därför vara minimum men om du ibland missar att betala dina räkningar i tid och vill ha lite marginal kan det vara skönt att välja ett kort med i alla 45 till 60 räntefria dagar.

Fakturaavgift

Liksom med räntefria dagar så vill du även undvika att betala månatliga fakturaavgifter varje gång du ska betala din kortfaktura. Därför bör du välja ett kort som inte tar någon fakturaavgift åtminstone för e-faktura eller pdf-faktura på mailen. Det brukar generellt inte vara ett större problem då gratis e- eller pdf-faktura blir allt vanligare. Förderar du att få en pappersfaktura bör du såklart dubbelkolla att även det erbjuds vilket dock inte är lika vanligt.

Kan man få kort utan årsavgift med bonus och rabatter?

Ja, det kan man. Generellt kan man säga att korten med de allra bästa bonusarna och rabatterna kommer med årsavgifter och ibland höga sådan på flera tusen kronor. Med det sagt finns det kort som kombinerar fri årsavgift med bonus. Ett riktigt bra sådant kort är re:member flex Mastercard från re:member som ger alltifrån engångsrabatter på flera hundra till procentuella rabatter på alltifrån 2 % ända upp till 25 %. Rabatterna gäller när du handlar på nätet hos någon av deras över 300 samarbetspatners varav flera av Sveriges största kedjor inom sina nischer. Utbudet inkluderar alltifrån resor och hotellnätter till spa, kläder och böcker så du hittar definitivt något för alla. Dessutom erbjuder re:member flex gratis e-faktura så även den boxen checkas av.

De allra bästa bonuskorten kommer dock i princip alltid med årsavgift från åtminstone år två. Är även bonus en viktig faktor för dig rekommenderar vi att du jämför kort med och utan årsavgift för att se hur högt du eventuellt är beredd att gå och vad du i så fall får tillbaka i form av bonus.

Finns det några nackdelar med kort utan årsavgift?

Det finns många faktorer man kan ta hänsyn till när man väljer kort och det är omöjligt för ett och samma kort att vara bäst på allt (t.ex. fri årsavgift, räntefria dagar, bäst bonusprogram och låg ränta). Många kort väljer därför att spetsa kortet sett till vissa faktorer men erbjuder genomsnittliga eller sämre än genomsnittliga villkor på andra faktorer.

Förutom generellt sett sämre bonusvillkor (även om det finns kreditkort utan årsavgift med riktigt bra bonusprogram som vi visat med re:member flex) är de sällan de bästa all-round korten. Ofta kompenseras den fria årsavgiften med sämre kreditvillkor såsom högre räntekostnad när den räntefria väl är över eller högre påläggningsavgifter om det är så att du missar en betalning.

Kompensera nackdelar med att ha flera kort

Det fina med att ha ett kort utan årsavgift är att du kan kompensera olika nackdelar med att ha flera kort utan att behöva tänka på kostnaden. Om du till exempel vill ha ett kort till vardags som är utan avgfiter men sen ett resekort när du bokar resor eller åker utomlands och ett tredje för att samla bonus.

För vem passar kreditkort utan årsavgift?

Sammanfattning – För vem passar kreditkort utan årsavgift?

Att välja ett kort utan årsavgift handlar om att fånga så mycket av fördekarna med ett kredit till så låg kostnad som möjligt. De är sällan bästa möjliga val inom någon kategori förutom just kort utan årsavgift. De har alltså inte lägst ränta eller bäst bonus men så nänge du betalar inom kredittiden är ett kort utan årsavgift alltid billigast. I och med att kortet saknar årsavgift kan du kompensera det som saknas hos ett kort med att ha flera. Du kan t.ex. ha ett kort som ger dig bonus när du handlar mat, ett kort som ger dig bonus och bra försäkring på resor och ett som reserv.

Vem passar då ett kreditkort utan årsavgift? Jo, för att fånga alla fördelar men undvika nackelarna bör du ha en stabil ekonomi med en fast inkomst som gör att du kan betala dina kortfakturor inom den kreditfria perioden.

Frågor och svar om kort utan årsavgift

Vilket är det bästa kreditkortet utan årsavgift 2024?

Vi har tagit fram en topplista i maj med de bästa kreditkorten utan årsavgift. Då olika personer har olika behov så rekommenderar vi att du går igenom topplistan med de bästa kreditkorten utan årsavgift.

Hur hittar man det bästa kortet utan årsavgift?

Om du är ute specifikt efter det bästa kreditkortet utan årsavgift så är vår topplista en bra start. Kan du tänka att gå bredare så kan det även vara värt att se vår sida med de bästa kreditkorten där du även hittar annat än kreditkort utan årsavgift.

Duger ett gratis kreditkort utan årsavgift, kan det vara bäst?

Ja, många av de bästa kreditkorten är faktiskt utan årsavgift. Men spenderar man väldigt mycket pengar så kan det ibland vara värt att betala en årsavgift och därmed få tillgång till fler fördelar och kanske högre bonus.

Hur hög kredit kan man få på de bästa kortet utan årsavgift?

Av de kreditkort utan årsavgift vi har med i listan så är den högsta krediten på 120 000 kr.

Kan jag få hjälp med att hitta det bästa kortet utan årsavgift?

Självklart, men vi överlåter jobbet till dig. Vårt tips är att börja gå igenom vår lista och därefter läsa artikeln under. Därefter har du förhoppningvis en bättre bild av vilket kort du skall välja.